Succesvolle lancering 'Made in Amsterdam-Ideas that travel'

Amsterdam, 11 maart 2020 - Woensdag 11 maart vond de boeklancering plaats van Made in Amsterdam - Ideas that Travel, kroniek van de creatieve industrie van Amsterdam. De veiling van het eerste exemplaar bracht 1.600 euro op voor Dieren Opvang Amsterdam, gul gegeven door Sander Groet van A'DAM Toren en Ewout Key Rameijer van Amsterdenim.

Het boek portretteert de creatieve ondernemers, merken en ontwerpers die vanuit Amsterdam de wereld veroveren met hun unieke combinatie van creativiteit, innovatie en ondernemerslef. Ze komen aan het woord over hun visie, hun werkwijze en laten zien welke rol de stad Amsterdam speelt in hun creatieve proces. Architecten, modeontwerpers, horecaontwikkelaars, vormgevers, game ontwikkelaars; elke denkbare creatieve discipline komt aan bod. De bijzondere fotografie en vormgeving maken van het Engelstalige boek een visuele belevenis.

Sander Groet en Ewout Key Rameijer
De boekpresentatie vond op 11 maart plaats bij The Station aan het Rembrandtplein. Oos Kesbeke, directeur-eigenaar van Kesbeke Amsterdamse Tafelzuren, trad op als veilingmeester voor de eerste twee boeken. Deze brachten samen 1.600 euro op, dankzij de gulle biedingen van Sander Groet (mede-oprichter A'DAM Toren & Over The Edge) en Ewout Key Rameijer, algemeen directeur Amsterdenim. Zij figureren ook beiden in het boek. Ewout Key Rameijer: "Ik hou van dieren, ik heb zelf een kat, Wolf. Het is belangrijk dat dieren een goed thuis krijgen en DOA zet zich hier met hart en ziel voor in. Daar draag ik graag aan bij." Sander Groet vult aan: "Amsterdam heeft mij zo veel gebracht, ik vind het fijn dat ik op deze manier wat terug kan doen."

Dierenopvang Amsterdam
DOA is het grootse asiel van Nederland, waar per jaar zo'n 2.000 honden, katten en konijnen worden opgevangen door een team van veertig vaste mensen en ruim driehonderd vrijwilligers. Zij verzorgen de dieren met liefde, zoeken een nieuw thuis voor hen en zetten zich in om van zieke of getraumatiseerde dieren weer gelukkige huisdieren te maken. De donatie levert daaraan een welkome bijdrage.

Made in Amsterdam - Ideas that Travel
Made in Amsterdam - Ideas that Travel is een initiatief van fotograaf en uitgever Peter Sabelis, die het boek maakte samen met fotograaf Sascha van Helvert en schrijvers Paula Vos en Ralph Edelstein. VBAT tekende voor de vormgeving, de Engelse vertaling werd gedaan door Natasha Barton.